top of page

Champagne Zomer: Jouw Gids voor een Sparkling Seizoen!


Champagne Zomer Gids

De zon schijnt, de dagen rekken zich langer uit, het is zomertijd, wat betekent dat het tijd is voor champagne.


Sterren van de show: Blanc de Blancs en Rosé Champagnes. Laten we de magie ontkurken en kijken waarom ze de schijnwerpers stelen in de zomer.


Blanc de Blancs Champagnes

Denk aan Blanc de Blancs als de frisse, verfrissende slok zomer die je hebt verlangd. Gemaakt uitsluitend van Chardonnay-druiven, brengt dit type champagne de pit met zijn citrusvibes - denk aan citroen, limoen en een vleugje groene appel. Maar het gaat niet alleen om het fruit - er is een vleugje mineraliteit die het die extra uniciteit geeft, zoals een koele bries op een warme dag.

Blanc de Blancs combineren met eten is een hemelse match, vooral tijdens de zomermaanden wanneer verse, lichte gerechten op het menu staan. Zijn frisse zuurgraad en citrusachtige karakter maken het de perfecte metgezel voor zeevruchten, zoals oesters, garnalen of gegrilde vis. Voor een verfrissende zomersalade, probeer Blanc de Blancs te combineren met een klassieke Niçoise of Caprese salade, met rijpe tomaten en romige mozzarella. Voor het dessert, houd het licht en verfrissend met een vruchtentaart of sorbet. De frisse zuurgraad van Blanc de Blancs zal het gehemelte reinigen en de zintuigen verfrissen, waardoor je je verkwikt en voldaan voelt.


Rosé Champagnes

Voornamelijk een mix van Pinot Noir- en Pinot Meunier-druiven, brengt dit dynamische duo het feest naar je gehemelte met hun rode vruchtenexplosie. Stel je voor dat je in een sappige aardbei bijt of een framboos recht van de struik plukt - dat zijn de smaken waar we het over hebben. Rosé champagne is als een boeket zomerbloemen, met tonen van aardbeien, frambozen en slechts een vleugje citrus om de dingen interessant te houden. Het is alsof je zonneschijn uit een glas drinkt, perfect voor romantische diners, dakterras zonsondergangen, of gewoon jezelf verwennen met een beetje luxe.


Dus, of je nu bij het zwembad ligt, een barbecue met vrienden organiseert, of geniet van een romantische avond onder de sterren, Blanc de Blancs en Rosé champagnes zijn je go-to metgezellen voor zomerplezier.


Proost op een zomer vol unieke ambachtelijke champagnes!Kommentare


bottom of page