top of page

Bewaren van Champagne; De Gouden Regels


Bewaren van Champagne


Champagne verdient de juiste zorg om zijn kwaliteit en smaak te behouden. Of je nu net hebt geïnvesteerd in een bijzondere fles of een cadeau hebt gekregen dat het waard is om van te genieten, hier is je gids voor het op de juiste manier bewaren van champagne.


Houd het Koel: Bewaar je champagne op een koele, constante plek, bij voorkeur tussen de 7-15°C. Schommelende temperaturen kunnen de smaak en het rijpingsproces beïnvloeden, dus vermijd plaatsen met extreme temperatuurvariaties.


Vermijd Blootstelling aan Licht: Houd ze uit direct licht. Ultraviolette stralen kunnen vroegtijdige veroudering veroorzaken en de smaak van de wijn beïnvloeden. Bewaar je flessen op een donkere, stille plek om ze op een elegante manier te laten rijpen.


Horizontale Positie: In tegenstelling tot stille wijnen worden champagneflessen het best horizontaal bewaard. Dit houdt de kurk vochtig, voorkomt dat deze uitdroogt en lucht binnenlaat. Een vochtige kurk zorgt voor een goede afdichting en behoudt de bruis.


Met deze tips zou je je champagne 2 tot 3 jaar moeten kunnen bewaren. Als je deze omstandigheden niet kunt garanderen, overweeg dan om je champagne binnen 3-4 weken na aankoop te consumeren. Hadden we nog een excuus nodig om een fles champagne te laten knallen?


Comments


bottom of page