top of page

The Champagne Rebellion: Waarom Ambachtelijke Champagne?


champagneglas


Grote champagnehuizen kopen doorgaans druiven van veel verschillende wijngaarden en mengen ze om jaar na jaar een ongedifferentieerde smaak te bereiken. Aan de andere kant worden Ambachtelijke Champagnes ambachtelijk gemaakt en gebotteld door de kweker van de druiven zelf. Terwijl grote champagnehuizen streven naar uniformiteit, richt Ambachtelijke champagne zich op diversiteit. Dit leidt tot een ongeëvenaard scala aan smaken en aroma's om te ontdekken.


Het hart van Ambachtelijke Champagne ligt in de handen van de kwekers die de druiven verbouwen. Deze toegewijde wijnmakers kopen niet alleen druiven; ze verzorgen de grond, koesteren de wijnstokken en zien zorgvuldig toe op elk aspect van het wijnmaakproces. Elke fles vertelt een verhaal van passie, ambacht en een diepe verbinding met het land. Elk oogstjaar staat als een getuigenis van het unieke terroir, de klimatologische omstandigheden en de expertise van de kweker.


In de Champagne-regio zijn er meer dan 16.000 champagnekwekers, en meer dan 4.000 van hen produceren hun eigen champagnes. Ready to explore ?Comments


bottom of page